
Världens enklaste wienerbröd
smördeg (innehåller nästan aldrig något animaliskt)
vaniljkräm (ekströms kokmarsanpulver+sojamjölk)
glasyr (florsocker+citronsaft)
Kavla smördegen lite. Skär den i kvadrater. Lägg en klick vaniljkräm mitt på och vik in kanterna mot mitten. Grädda 15-20 minuter i 200 grader.
När jag kom hem vid femtiden idag blev jag bjuden på falafel, ugnsbakade rotsaker och hummus av pojkvännen. Himla gott! Mitt bästa falafelrecept kommer så småningom.
Hummus
2 dl kikärtor
0,5 dl tahini (jag gillar kung markattas bäst för att den är så grov)
2 vitlöksklyftor
1 krm spiskummin
1 krm koriander
lite cayennepeppasr
olivolja
pressad citron
vatten
salt, peppar
Mixa allt.

Tips: mosa ihop hommusen istället för att mixa den så både känns den lite lyxigare och smakar lite godare! (Jag använder även sesamolja istället för olivolja och så har jag i citron.) Hur som helst mums med hommus!!!
SvaraRaderaWow, de där wienerbröden ser ju alldels fantastiska ut! Och många goda ingredienser i hummusen! Mmmm. Glad att jag hittade hit!
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderajag brukar också ha citron i, det glömde jag att skriva. och sesamolja ska jag definitivt testa att ha i!
SvaraRaderaVilken sorts koriander?
SvaraRadera