
Jag har inte bara fått raggsockar och en matberedare i julklapp, utan också, precis som önskat fått en bantarsked. Vi har alltid haft bantarskedar hemma i min familj, det är min morfar som gör dem. Det är helt enkelt en vanlig sked med hål i, som fungerar som en liten hålslev. Perfekt att plocka upp oliver ur burken eller kokta brysselkål med ur kastrullen!

Brysselkålspasta med pesto 2 portioner
200 g pasta
10 brysselkål
5 champinjoner
½ röd lök
1 vitlöksklyfta
1-2 msk pesto
150 g fast tofu
salt, peppar
Koka pastan. Förväll brysselkålen i saltat vatten några minuter. Finhacka löken och vitlöken och fräs det i olivolja tills löken blivit mjuk. Kvarta champinjonerna och låt det fräsa med löken. När brysselkålen är klar, dela dem i två delar och låt det fräsa med svampen och löken. Ha i pesto och smula ner tofun. Vänd ner pastan när den är klar. Låt allt bli varmt och smaka sedan av med salt och peppar.