
Chocolate chip cookies med nougat 20 st
100 g mörk choklad
50 g vegansk nougat
5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,25 dl matolja
0,6 dl vatten
Sätt ugnen på 175ºC. Grovhacka chokladen och riv nougaten grovt. Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en bunke. Blanda socker och olja i en annan bunke. Häll det tillsammans med vatten i mjölblandningen. Blanda degen väl och forma till tjugo bollar (eller färre om du vill ha större kakor) Platta ut bollarna på en bakplåtsklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i tio till femton minuter. Låt dem svalna något på plåten, och sedan på galler.
Ps. Om jag åker till Stockholm på måndag, och om det mot all förmodan finns några kakor kvar, lovar jag att ta med dem till bloggträffen.
Har du nåt märke på vegansk nougat?
SvaraRaderaJag köpte vegansk nougat på Netto, minns inte riktigt vad märket var. Annars kan du ta wienernougat, eller guldnougat (om den fortfarande är vegansk, minns inte riktigt).
SvaraRaderaTack Sara för detta fantastiska recept! Chocolate chip cookies to die for... gjorde dom igår till Alla hjärtans dag, och kunde inte låta bli att dekorera dom med små rosa sockerhjärtan (Dr.Oetker Dekorationshjärtan) gjorde först ett vitt hjärta av vanlig florsockerglasyr som 'lim' och ram för det rosa hjärtat, sött i dubbel bemärkelse :-)
SvaraRaderaGULDNOUGAT ÄR FORTFARANDE VEGANSKT! :D
SvaraRaderaJag upptäckte till min fasa att jag hade slut på kakor när det var dags för eftermiddagste. Detta recept räddade min dag. Kanongoda. Jag provade för övrigt att lägga till russin, vilket blev väldigt gott.
SvaraRaderaNu för tiden är dock Guldnougat tveksamt veganskt då det innehåller >0,5% mjölkpulver. Det står med som ingrediens men kunde lika gärna klassats som spår.