
Våfflor 6-7 st
3 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
50 g mjölkfritt margarin
3 dl havremjölk
1,5 dl havregrädde
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ner mjölken, grädden och margarinet. Låt gärna stå och svälla en halvtimme i kylskåpet innan gräddningen.
Till våfflorna serverades det vegansk vispgrädde och hemkokt hallonsylt med smak av ingefära. Koka ihop två deciliter frysta hallon, 2-3 matskedar ingefärsmarmelad och lite socker några minuter.
Till min bantande vän improviserade jag ihop äppelpannkakor som blev alldeles underbara och så gott som fettfria! Många tror att det inte går att göra pannkakor utan ägg men det går alldeles utmärkt.

Äppelpannkakor ett gäng
2 dl vetemjöl
2 msk sojamjöl
4 dl havremjölk
1 äpple
lite bakpulver
lite vaniljsocker
Skala och riv äpplet grovt. Blanda alla ingredienser. Låt gärna smeten stå och svälla i kylskåpet en halvtimme innan gräddning. Grädda i lite mjölkfritt margarin.
Jag gjorde äppelpannkakorna till lunch, fast med sojamjölk. Sjukt goda.
SvaraRaderaÅh! Blir så suuugen :)
SvaraRadera