
Vegansk cheesecake
200 g digestivekex
1 dl matolja
400 g tofu
1,5 dl sojamjölk
1,5 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl citronsaft
0,5 dl potatismjöl
3 passionsfrukter
hallonsås (hallon, socker och en skvätt vatten som får koka ihop några minuter)
Krossa kexen och häll i matoljan. Blanda om och tryck ut i en paj- eller springform. Jag brukar ta en pajform eftersom jag tycker det ser finare ut. Förgrädda skalet i tio minuter i 175 grader. Mixa tofun med sojamjölken tills det blir en slät smet. Ha i citronsaft, socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda allt. Se till så det inte blir några klumpar. Häll smeten i pajskalet och grädda i 45 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan kallt, gärna lite i frysen innan servering. Dela passionsfrukterna och tryck ut kärnorna över kakan vid servering. Servera med lite hallonsås, gärna varm till den kalla kakan.
Hej!
SvaraRaderaÄr inte vegan själv men måste ändå tacka för din roliga och inspirerande blogg! Idag serveras det blomkålscurry hemma hos mig!
Tack för tiden du lägger ned på detta och fortsätt, väntar med spänning på nya inlägg!
Tack så mycket! Det värmer.
SvaraRaderaVerkar spännande! Älskar ju vanlig cheesecake men är laktosintolerant, så...
SvaraRaderaDetta ska definitivt testas!
Tänkte ev. köra detta receptet till vårt vegancafé i Malmö. Vad är det för sorts tofu du kör?
SvaraRadera