
Kall yoghurtsås med ingefära och lime 2 portioner
1 dl sojayoghurt
rivet skal från en halv lime
1 msk limesaft
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
salt, vitpeppar
Blanda alla ingredienser. Låt stå kallt ett tag innan servering.
Tomatsallad med ingefära och sambal oelek 2 portioner
1 tomat
½ paprika
en purjolöksbit på fem centimeter
½ msk limesaft
1 tsk riven ingefära
1 krm sambal oelek
1 tsk farinsocker
salt, svartpeppar
Dela tomaten och ta ur kärnorna. Skär fruktköttet och paprikan i småbitar. Strimla purjolöken. Blanda alla ingredienser.
Tandoorikryddat sojakött 2 portioner
40 g sojakött
2 tsk tandoorikrydda (jag använde Santa Marias)
olja att steka i
salt, svartpeppar
Förväll sojaköttet. Häll av vattnet och hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek sojaköttet tillsammans med tandoorikrydda några minuter. Salta och peppra.