
Lingonlimpa 2 st
3 dl vatten
2 dl lingonsylt
50 g jäst
0,5 dl brödsirap eller mörk sirap
1 tsk salt
0,5 dl neutral olja
3 dl rågmjöl
9 dl rågsikt
Värm vatten och lingonsylt till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av degspadet över jästen och rör tills jästen har lösts upp. Häll på resten av vätskan och ha i resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i en halvtimme. Dela sedan upp degen i två delar, forma till två limpor och lägg dem i varsin smord avlång brödform. Sätt ugnen på 175 grader. Låt jäsa en halvtimme till. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
Satans hyresvärdar. Men vi ser ändå fram emot muffinsreceptet :)
SvaraRadera/Underground Cooking
Smarrig limpa med lingon! Tillbringar själv en stor del av sommaren i Hälsingland, härligt tycker jag. Och kanske är det nyttigt med paus från datorn/bloggen även om det är lite tomt... Ha en skön sommar!
SvaraRaderaÅh muffins låter prima! Upptäckte själv just att det går att få veganska muffins mitt på Avenyn i Göteborg. "Muffins mm" heter stället.
SvaraRaderaKänner du förresten till att och hur man kan göra vegansk ädelost? En gång fick jag i Skåne smaka på en fantastisk möglad liten tofubit - men "odlaren" bara log och sa att receptet var hemligt och krångligt och tog lång tid...
fax - nej, vegansk ädelost har jag inte hört talas om, men det låter onekligen spännande! När sommaren är slut ska jagnog försöka mig på och göra en del veganska ostar.
SvaraRaderaAtt menade jag naturligtvis.
SvaraRadera