
Budapeststubbe 2 st
50 g mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
2 msk sojamjöl
2 tsk bakpulver
1,5 msk kakao
2,5 dl socker
100 g hasselnötter
1,5 dl sojamjölk
Fyllning:
1,5 pkt Soyatoo vispgrädde
1 burk konserverade mandarinklyftor
Garnering:
florsocker
smält choklad
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Kör hasselnötterna i matberedaren/mixern så att de blir finfördelade. Blanda alla torra ingredienser. Blanda mjölken och margarinet och häll ner det i mjölblandningen. Vispa tills smeten blir slät. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (30x40 cm) och bred ut smeten så att den täcker långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Lägg kakan på ett galler och låt svalna. Vispa grädden och låt mandarinklyftorna rinna av. Vänd ner dem i grädden. Bred grädden över kakan och rulla ihop. Sikta över florsocker och ringla över lite smält choklad. Dela längden i två delar. Skär eventuellt upp portionsbakelser, eller låt gästerna själva välja hur stor bit de vill ha.

Chokladtårta med aprikospuré och chokladmousse
50 g mjölkfritt margarin
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl kakao
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl sojamjölk
Fyllning:
1 barnmatsburk aprikospuré eller ca 1,5 dl aprikosmarmelad
1 pkt Soyatoo vispgrädde
100 g mörk choklad
Glasyr:
100 g mörk choklad
50 g mjölkfritt margarin
1,5-2 dl florsocker
1 påse rostad, flagad mandel
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och ha sen i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna. Vispa grädden och blanda den med smält choklad. Låt det gärna stå kallt ett tag så att grädden sätter sig. Dela kakan i tre delar, var försiktig så att den inte faller isär. Bred aprikospuré/marmelad på första bottnen och chokladmousse på andra. Lägg på locket och gör glasyr. Smält margarinet i en kastrull. När det har smält lägger du i chokladen och rör försiktigt tills den har smält. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner florsocker. Bred glasyren över tårtan och strö över flagad mandel. Låt tårtan stå kallt innan servering.
Bakom chokladtårtan står en napoleonstubbe. Recept hittar du bland annat här. Byt bara ut vaniljkrämen mot vegansk (dvs. Ekströms kokbara marsansås+sojamjölk+lite vaniljsocker) och vispgrädden mot ett paket GoGreens vispgrädde.
herregud. det låter helt fantastiskt. /UKFgbg
SvaraRaderashit majbritt, bra bakat! det finaste jag har sett på länge må jag säga, här ska bakas med :)
SvaraRaderaVa fina de var. Du är så energisk, kul!
SvaraRaderaTvå frågor till veganer i uppsala:
SvaraRadera1. Var kan man köpa billig tofu?
2. Var kan man köpa tzay?
/A
Anonym: Om du menar annan tofu än Kung Markattas så hittar du den på Kina Li vid Vaksala torg.
SvaraRaderaTzay kan du köpa på Ica Kvantum ute i Gränby. Mig veterligen är det det enda stället som säljer tzay. Coop har det inte i sortimentet och kan heller inte ta in. Däremot kan du få tzay på ett flertal nationer.
Tzay kan köpas via Ridderheims Delikatesser, som har kontor i Sisjön utanför Göteborg!
SvaraRaderaTelefonnumret dit är 0317225500
Lycka till!
jag ääälskar din blogg!
SvaraRaderaÅh vad gott! Planerar också kafferep snart, eftersom jag måste inviga min nya begagnade 50-talsservis. Inspirerande recept och bilder. Tack!
SvaraRaderaWow, vad mycket smarriga recept! När du använder sojamjölk i bakningen, är det osötad du tar då?
SvaraRaderaDet beror på vilken jag har hemma, men jag brukar oftast ha GoGreens kalciumberikade eller AlproSojas blå.
SvaraRaderaYour chocolate creations looks absolutely gorgerous! ;)
SvaraRaderaica luthagen har också tzay!
SvaraRaderaNu när det finns marängrecept kanske det skulle kunna tänkas att nya experiment med budapesten utfördes? Ser fin ut som den är också men..
SvaraRadera