
Morotskaka
1 dl sojamjölk
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
3 dl finrivna morötter
0,5 dl matolja
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölken och sockret. I med alla andra ingredienser och vispa tills smeten blir slät. Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter. Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter.
Glasyr
50 g tofutti naturell mjukost
30 g mjölkfritt margarin
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop mjukosten och margarinet. I med florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren på kakan när den har svalnat. Strö eventuellt rostad, flagad mandel över morotskakan.
Hej, jag gillar din blogg! Jag är inte vegetarian (än), men inspirerad av min veganpojkvän har jag övergått till att laga mest veganskt själv.
SvaraRaderaDin blogg är väldigt inspirerande, särskilt eftersom jag gärna lagar veganska varianter av det jag gillar som traditionellt innehåller kött.
Wow, denna verkar jättegod! :P
SvaraRaderaJäklar va gott de va
SvaraRadera/Tina
"Vegan+fågel/fisk" (Inte vegan men allergisk mot mjölk, ägg och rött kött)
Jag ska äta min imorgon och bjuda min goda vän på detta. Veganer är så vackra figurer <3 Tack för receptet!
SvaraRadera