Uppdaterat: Jag vet nu en hel del mer om historien kring detta recept, ska ta och skriva ner det inom kort.

Bostonkakor ca 30 kakor
100 g mjölkfritt margarin
2 dl socker
1 dl havregryn
1 knivsudd salt
1 tsk kanel
1,5 dl hackad skalad mandel
5 dl vetemjöl
1,5 dl korinter
1 dl havregrädde
1 tsk bikarbonat + 1 msk hett vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser utom bikarbonatet. Rör ut bikarbonatet i lite vatten och blanda det med det smälta margarinet och havregrädden. Blanda det med mjölblandningen till en smidig deg. Rulla till ca 30 bollar (eller fler beroende på hur små kakor du vill ha). Platta ut dem till runda kakor med hjälp av fingrar som du emellanåt doppar i vatten. Grädda dem på plåtar i 10-12 minuter och låt dem svalna på galler.
Hej! Vad roligt att hitta din blogg. Jag är inte vegan men har en son som är allergisk mot ägg, jag tycker alltid att det är lite svårt med tårtbottnar (det GÅR, men de blir lätt lite platta osv) men nu ser jag att du har en massa olika tårtrecept, så nu har jag inspiration att prova ytterligare recept. Tack!
SvaraRaderaJag hoppas att dina tårtbak blir lyckade!
SvaraRaderaHej Sara,
SvaraRaderaRebecca heter jag och jobbar på ett TV produktionsbolag i Stockholm som heter Titan Television. Jag håller just nu på med ett bakprogram där vi söker personer som vill vara med lite framför kameran och berätta om deras hemliga recept.
Skulle du tycka ett det låter intressant och vill ha mer info, får du gärna ringa mig på 08 528 011 66 eller maila på rebecca.rusz@titan.se
Och det här är inget aprilskämt, trots att det är 1a april idag.
Vänligen,
Rebecca
Men..... det är inget speciellt med dessa recepten. Många amerikanska familjer har sina egna "hemliga" recept på dessa kakor. Min egna släkt (jag är hälften amerikansk, hälften svensk) har t.ex. ett eget recept på chocolate chip cookies som min mamma fick från min mormor osv. med ingredienser som bara finns att få tag i USA.
SvaraRadera