
Majsplättar med ärter, majs och paprika ca 28 plättar (4 laggar)
3 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl sojamjöl
250 g djupfrysta ärter/majs/paprika
6 dl sojamjölk eller vatten
salt, svartpeppar
2-3 msk olja
Blanda mjölsorterna med vätskan och tillsätt de tinade grönsakerna. Ha i salt och peppar och låt stå och svälla minst en halvtimme. Ha i oljan och rör om. Grädda sedan plättar eller små pannkakor av smeten.
Vi serverade dessa plättar med tomatsalsa. Nästa gång vi gör dessa plättar tänker vi ha i svarta bönor, majs och finhackad paprika istället för grönsaksblandningen, samt servera med en het chipotlesalsa till.
Det finns inget godare än plättar. Denna sorten ska prövas snarast!
SvaraRaderaskäms inte för att publicera recept! det är ingen copyright på recept vet du.
SvaraRadera