
Vaniljknutar 30-35 st
250 g mjölkfritt margarin
50 g jäst
5 dl vatten eller sojamjölk
1 dl socker
1 tsk salt
17-18 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
1 pkt Torsleffs vaniljsocker (ca 1 dl)
1 dl socker
sojamjölk
pärlsocker
Smält margarinet och häll sedan i mjölken. Värm tills degvätskan är 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av degvätskan. Rör tills jästen har löst upp sig och häll sedan i resten av vätskan. Ha i salt, socker och nästan allt mjöl och blanda degen väl. Knåda den ca 10 minuter för hand eller ca 5 minuter i assistent eller liknande. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop margarin med vaniljsocker och socker. När degen har jäst färdigt delar du den i två delar och kavlar ut till en stor rektangel. Bred på fyllningen och vik sedan ihop degen tre gånger. Skär sedan degen i tunna bitar och snurra ihop dem till knutar. Lägg på bakplåtspapper eller i bullformar. Låt jäsa 15 minuter utan bakduk. Pensla sedan bullarna med sojamjölk och strö över pärlsocker. Grädda i 12-15 minuter och låt svalna på galler.
Vaniljbullar!! Det är nästan så att jag måste sätta på ugnen medesamma!
SvaraRaderatack för receptet, dom blev bra! lite torra som vanligt med veganskt, jag hade dem på galler med duk över, har du fler tips på att få dem mer saftiga? min ugn brassade på ordentligt så det räckte med drygt 10 min gräddning.
SvaraRaderaVilken ljuvlig sida du har.
SvaraRaderaJag önskar jag hade ett matlagningsintresse. Måste öva upp det. Men det finns en annan i familjen som lagar mat utöver det verkliga, då bli man lite lat. Kanske är det min tur att baka bullarna nästa gång?
ååå va jag saknar bullar!! kan bara tänka hur goda dina är..mmm! :) hoppas du har det bra i sommar! kramar, emma
SvaraRaderaTack för att du delar med dig av recept, butiker och restauranger i din blogg! Jag har jättestor nytta och glädje av den. Hittar inspiration och får tips om både det ena och andra. Är vegetarian och kör en hel del veganskt när jag lagar själv. Tack som sagt. Jag kommer åter.
SvaraRaderaSäkert goda. Men kardemumma och/eller kanel skadar nog inte..
SvaraRaderaDom här ska jag göra idag :D
SvaraRadera