Världens enklaste rödbetsbiffar 12 biffar
500 g rödbetor
1 potatis
1 gul lök
1,5-2 dl ströbröd
salt, vitpeppar
Skala och riv rödbetorna och potatisen grovt. Hacka löken fint. Blanda alla ingredienser och låt det stå och svälla ca 10 minuter så att ströbrödet kan suga åt sig vätskan från det rivna. Forma sedan till 12 biffar. Hetta upp lite olja eller mjölkfritt margarin i en stekpanna och stek biffarna två-tre minuter per sida. Servera med pepparrotssås, potatis och bönsallad av något slag.
rödbetsbiffar är så himla goda (: bra att ha i frysen också!
SvaraRaderaOh, vad bra. nu vet jag vad jag ska laga till middag ikväll:-)
SvaraRaderaTack för mycket trevliga recept
Det såg verkligen ut som kött vid första anblicken. Tror för övrigt jag kommer på måndagen istället för söndagen. Billigare att resa då. Vilken tid blir lagom för fotografering tror du? Sen övernattar jag nog hos mamman och systersonen :) Kram syster
SvaraRaderaMycket smakliga biffar. Gjorde dem idag och blir till matlåda imorgon. Gjorde en sås till bestående av röda linser, sojagrädde, garam masala, buljong, dill och sojasås. Passade bra ihop.. Litte udda att såsen hade mera tuggmotstång än biffarna bara. ;)
SvaraRaderaJag har precis testat det här receptet och det fungeradeb jättebra!
SvaraRaderaSjukt gott blev det!De binder ihop jättebra! Jag hade en sås gjprd på havregrädde, curry, ingefära och en grönsaksbuljongtärning till, JEEEEEZ!! NOMNOMNOM :D
SvaraRaderaDessa var riktigt goda!
SvaraRaderaTack för receptet!:D