Chokladtryffelpaj med limemarinerade hallon
Botten
12 digestivekex
75 g mjölkfritt margarin
Fyllning
250 g mörk choklad
1,25 dl havregrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe
Limemarinerade hallon
100 g hallon
1 lime, saft och rivet skal
1 msk råsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen. Blanda ingredienserna väl och tryck ut degen i en rund form med avtagbara kanter. Grädda pajskalet mitt i ugnen 8-10 minuter. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen, vaniljsockret och kaffet och rör tills chokladen har smält. Häll smeten i pajskalet och ställ in i kylen för att stelna. Blanda sedan ihop limesaft, rivet limeskal och råsocker och tillsätt hallon. Servera det till chokladpajen.
Åh, gud! Du är inte klok (på ett bra sätt). Men blir inte degen lite soggig?
SvaraRaderatror tryffeln vinner på att ha i lite sprit också! gärna mörk rom, det hade jag i min tryffel i julas och det blev helt bananas gott.
SvaraRaderaAdde: Nej, den stelnar i kylen.
SvaraRaderaStaffan tracy: Absolut! Eller kaffelikör. Jag ska ta det nästa gång jag gör tryffelpaj.
Verkar ju supergott! Måste testas!
SvaraRaderaJa tack!! ;D
SvaraRaderaHerregud! Ser helt sjukt gott ut!
SvaraRaderaSimpelt och gott verkar det som. Me like. I instruktionerna skriver du "Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen, vaniljsockret och kaffet och rör tills chokladen har smält." men vaniljsocker finns inte med i ingredienslistan, hur mkt använde du?
SvaraRaderaNu har jag ändrat receptet, 1 tsk ska det vara.
SvaraRaderaHej! Hittade nyligen din blogg och gillar den verkligen! Gjorde denna kaka i går! Kunde dock inte trycka ut digestiven och smöret i formen för det var alldeles för smuligt. Men la det i bottnen. Den var mycket god, tog lite mörk rom i också. Dagen efter var den super super god så det kan jag rekommendera att låta den vara i kylen ett bra tag. Tack för härlig blogg!
SvaraRaderaVerkar mumsigt! Tror du man kan gora denna pa sojamjolk? Ar i Polen och tankte gora denna men hittar ingen vegangradde :S
SvaraRaderaGott nytt ar!
Går den frysa? Eller håller sig i kylen i fyra dagar?
SvaraRadera