Kallt kaffe
2 cl vodka
1 cl kahlua
1 cl cacao brown
2 cl vegansk vispgrädde
6 cl kallt kaffe
1 stor kula nougatglass
Garnering: kaffebönor
Skaka sprit, grädde och kaffe i en shaker med is. Sila över i ett glas med mycket is. Klicka i glassen och garnera med kaffebönor.
Frusen fruktexplosion
4 cl bacardi razz
2 msk hallon
pressad citron
tranbärsjuice
guanabanajuice
fruktsoda
krossad is
Garnering: hallon och en halv citronskiva
Skaka allt i en shaker. Häll över i ett stort vinglas och garnera med hallon och en halv skiva citron.
Piggelin i plurret
2 cl absolute pears
2 cl päronkonjak
fruktsoda
1 piggelin
limeskal
Häll päronvodka och päronkonjak i ett glas. Fyll på med fruktsoda. Stoppa ner en piggelin och garnera med limeskal.
Frostbiten hallondaquri
4 cl bacardi
ett par matskedar hallon
sockerlag
pressad citron
5 isbitar
Garnering: hallon, en halv skiva citron, citronmeliss
Mixa allt i en blender. Garnera med hallon, citronskiva och citronmeliss.
Minusgradig paradisö
2 cl malibu
2 cl melonlikör
2 stora kulor vaniljglass
Garnering: riven mörk choklad, riven kokos
Mixa allt i en blender. Häll i ett coctailglas och garnera med riven choklad och kokos.
Råkall hallonfantasi
4 cl bacardi razz
2 msk hallon
2 kulor hallonsorbet
Garnering: hallon, riven kokos/vit choklad, citronmeliss
Mixa allt i en blender. Häll i coctailglas. Garnera med ett par hallon, riven kokos eller vit choklad samt citronmeliss.
Svalka under palmen
chokladsås
2 cl bacardi
2 cl malibu
½ banan
2 kulor vaniljglass
ev. en skvätt sojamjölk
Garnering: vegansk spraygrädde, skivad banan
Ringla chokladsås längs innerkanterna på glaset. Mixa sprit, banan, glass och eventuellt mjölk tills blandningen är helt slät. Fyll glaset med is och häll över blandningen. Garnera med spraygrädde och ett par skivor banan.
Pingus favorit
2 cl absolut vanilla
2 cl strawberry bols
3 jordgubbar
2 kulor vaniljglass
ev. sojamjölk
Garnering: 2 jordgubbar, jordgubbstopping
Mixa allt i en blender. Häll i ett stort drinkglas med mycket is i. Garnera med 2 jordgubbar och jordgubbstopping.
"Piggelin i plurret" var det bästa drinknamnet jag hört. :D Det ser jäkligt gott ut allting, måste testa!
SvaraRaderaSkulle man inte kunna ta fram alkoholfria glassdrinkar också?
SvaraRaderaFan vad tråkigt med vädret. Men vad kul att det kom mycket folk ändå. Det både lät och såg gott ut alltihop. Blir kanske till att prova något sådant i sommar då :) Har du smakat dom själv, och vilken var godast i så fall? När åker du hem till S-hamn förresten, för du skulle väl jobba där i sommar?
SvaraRaderaVilka härliga recept. Vi tipsar om inlägget idag
SvaraRaderaAtt göra dessa drinkar alkoholfria är inte svårare än att ta samma mängd fruktjos eller läsk istället för alkohol.
SvaraRaderaJag önskar jag hade kunnat vara där :-(
SvaraRaderaHmmm... Du borde nog vara tydligare med att det inte är vispgrädde de ska ha, och att det inte är vanlig glass de ska ha. Kommer inte bli bra när ickeveganer hittar de här recepten och gör detta till sina veganvänner (eller laktosintolleranta) och använder vanlig glass, eftersom det ju STÅR att det en sida av en vegan.
SvaraRaderaHar själv hamnat i den sitsen och blivit serverad mat jag absolut inte skulle äta för att man inte läst (eller tänkt) ordentligt. Inte bra när man inte tål...
Annars mycket trevliga recept! Och för en invigd - läs vegan eller annan som inte klarar mjölk - är här inga konstigheter.
Nadia: När kommer du hem?! Jag lovar att bjuda på glass! Jag blir i Uppsala i sommar!
SvaraRaderaAnn-Katrin: Det står klart och tydligt att det ska vara vegansk vispgrädde och sojamjölk i recepten. Vidare utgår jag från att mina bloggläsare vet att de hamnat på en vegansk matblogg och att de förstår att de ska använda mjölkfri vaniljglass. Vaniljglass innehåller inte per definition komjölk. I vanliga butiker hittar man vaniljglass gjord på soja, havre och komjölk. När man gör dessa veganska glassdrinkar väljer man sedan att använda antingen sojaglass eller havreglass, utifrån smakpreferenser. Jag anser att det är upp till den som bjuder en vegan/allergiker på mat att informera sig om vad denne kan äta.
Håller med dig i princip, och folk gör oftast så gott det går men är man inte van blir det lätt galet. Det är inte av elakhet. Men det hoppas jag inte du menade heller, trots att jag tolkar din ton som lite "ruff". Men det är nog bara jag som övertolkar. Är inte vegan men däremot tål jag inte mjölkprodukter och jag har råkat ut för liknande flera gånger.
SvaraRaderaKan ju vara fler liksom jag som bara "ramlar in" på din blogg.
Det får lov att bli glassdrinkar hemma i helgen, så underbart läckra som de här ser ut!
SvaraRaderaHej ! Jag letar efter coctailglas att köpa, sådana daquiriglas som du har på bilden till "Råkall hallonfantasi". Är de dina ?? Och var har du hittat dom ?? Jag har letat och letat men hittar inga butiker som säljer dom !!
SvaraRaderaMvh Heléne
helene_marita_karlsson@hotmail.com