Färskpotatissallad med avokado och tomat 4 portioner
800 g färskpotatis
2 avokado
2 tomater
1 röd paprika
½ purjolök
70 g blandad sallad
2 msk kallpressad rapsolja med citronsmak
1 msk äppelcidervinäger
örtsalt, nymalen svartpeppar
Skölj och borsta potatisen ren. Koka den mjuk i saltat vatten ca 15 minuter. Skölj salladen. Skär avokado och paprika i stora bitar. Skär tomaterna i klyftor och strimla purjolöken. Lägg alla ingredienser i en stor skål eller stort fat. Häll av vattnet från potatisen när den är färdig. Dela eventuellt större potatisar och blanda den sedan med grönsakerna. Ringla över rapsolja och äppelcidervinäger. Smaka av med örtsalt och nymalen svartpeppar. Servera med pepparstekt tofu eller något annat gott.
Hej,
SvaraRaderatänkte bara säga att jag älskar din blogg
Tack!
klart man ska äta färskpotatis på midsommar, och det finns ju egentligen rätt mycket man kan göra med den!
SvaraRaderaSjälv brukar jag alltid göra potatissallad på äpple och rädisor, men avokado och tomat kanske vore något nytt att prova ;)
Tycker mycket om dina dessert-recept! Bra blogg det här!
SvaraRaderaHej! Vad har du kryddat tofun med? Den ser väldigt god ut :)
SvaraRaderaElin: Jag har vänt tofun i salt ocb blandad, grovmalen peppar. Jag använde svartpeppar, vitpeppar och rosépeppar.
SvaraRadera