
Karamelliserade rotsaker med apelsin och ingefära 2 portioner
2 palsternackor
2 morötter
1 rödlök
1 dl apelsinjos
lite finriven ingefära
1 msk farinsocker
salt, svartpeppar
Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Stek dem i lite rapsolja tillsammans med en strimlad rödlök i några minuter. Häll på apelsinjosen och låt den koka in. Ha i ingefäran, strö över sockret och låt sockret smältas. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö gärna lite rostade pumpakärnor över vid servering.
Bulgur med linser och apelsin 2 portioner
1,5 dl bulgur
1 dl röda linser
½ apelsin
½ buljongtärning
3-4 dl vatten
lite kallpressad rapsolja
lite pressad citron
salt, svartpeppar
Koka upp bulgur, linser, vatten och buljongtärning och låt det koka på medelvärme i en kvart eller tills både bulgur och linser känns klara. Skär apelsinen i mindre bita r och blanda i bulguren när den är klar. Pressa över lite citron och ringla över lite rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
har gjort bulgursalladen massor med gånger. mums.
SvaraRadera