
Risotto med soltorkade tomater och kidneybönor 4 portioner
4 dl arborioris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
12 soltorkade tomater
1,5 l varm grönsaksbuljong
3 dl kokta kidneybönor
3 skivor veganmozzarella
några blad färsk basilika
salt, svartpeppar
Finhacka löken och vitlöken och fräs det i olja tillsammans med strimlade soltorkade tomater. Häll på riset och låt det fräsa i någon minut. Häll sen på grönsaksbuljongen så att den täcker riset och lite mer. Låt det koka på medelvärme och häll i mer varm buljong allteftersom. Efter cirka 20-30 minuter är risotton klar. Den ska vara krämig och härlig. Häll på mer buljong om den inte är det. Skär mozzarellan i mindre bitar och vänd ner i risotton tillsammans med kidneybönorna. Strimla basilikan och blanda ner den tillsammans med salt och nymalen svartpeppar. Servera risotton med marinerade körsbärstomater.
Marinerade körsbärstomater
250 g körsbärstomater
1,5 msk god kallpressad rapsolja eller olivolja
0,5 msk vitvinsvinäger
några blad färsk basilika
salt, svartpeppar
Dela körsbärstomaterna på två, strimla basilikan och blanda alla ingredienser.
Grattis! :)
SvaraRaderaVerkar a en himla go risotto föresten..
Grattis på födelsedagen i efterskott! Hoppas du fick en härlig dag...
SvaraRaderaVi gratulerar - trallalalalla [=sång]!
SvaraRaderaOj, vegansk mozarella, var kan man hitta det?
SvaraRaderaVegansk mozzarella hittar du i kyldisken på de flesta välsorterade mataffärerna eller på hälsokostsaffärer. Märket heter Tofutti och det är åtta skivor i ett paket.
SvaraRaderaGrattis i förskott! Gjorde den idag, asgod!
SvaraRadera