
Allting hade en väldigt tråkig färg, men det smakade alldeles underbart. Gör risotto enligt grundrecept (finns på förpackningen) men ha i rödvin istället för vitt vin, samt pressa i vitlök när du fräser löken och släng ner en näve torkade trattkantareller. Mot slutet tillsätter du en kvist rosmarin som du sedan lyfter bort vid serveringen.
Skär marinerad tofu (mörk kinesisk soja, vitlök, svartpeppar, rosmarin och ev. krossade enbär) i skivor och stek den några minuter på ganska hög värme. Om du använt färdigmarinerad tofu, typ Kung Markattas ekologiska (som jag inte tycker smakar särskilt marinerat) bör du stänka över lite soja vid stekningen, samt rosmarin och rikligt med svartpeppar och salt.
Servera ovanstående med smörfrästa kantareller (med mycket vitlök!) eller vänd ner kantarellerna i risotton. Jag älskar stekta kantareller och vill ha mina vid sidan av. Så. Nu ska jag diska och göra lägenheten i besökligt skick. Sen bär det av till affären för att köpa ballonger!
Du hade flera bra och roliga exempel på saker/mat du kommer ta med hem från Tyskland. Har du möjligtvis några bra och roliga tipps på vad man kan ta med hem från Spanien? tack på förhand! och tack för en underbar blogg!
SvaraRaderaHm, jag har faktiskt ingen aning. Jag har aldrig varit i Spanien.
SvaraRaderaTack, tack, tack så hemskt mycket för att du kommenterade mitt lilla inlägg så jag hittade din blogg. En riktig guldgruva!
SvaraRaderaÅh! Vad trevligt med en veganblogg (jag är också vego)!!! Får jag länka till dig?
SvaraRaderaJa, gör det du.
SvaraRaderaNi kunde ju alltid djudit in en ett-åring till festen och firat den med, eller varför inte en 11-åring så kunde ni haft 100-årsfest!
SvaraRaderaVi känner tyvärr inga ettåringar eller elvaåringar. Men det blev en himla bra fest ändå.
SvaraRadera