Bråttomlimpa med frön och frukt 2 limpor
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
4 dl frön (jag hade 2 dl pumpafrön, 1 dl linfrön och 1 dl sesamfrön)
2-3 dl torkad frukt (jag hade hälften torkad aprikos skurna i bitar och hälften blandade russin)
0,5 dl olja
0,5 msk salt
1,5 msk bikarbonat
2 dl brödsirap
2 dl lingonsylt
1 l sojayoghurt
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner sirapen, oljan, yoghurten och lingonsylten och blanda väl. Fördela smeten i två smorda avlånga ugnsformar. Grädda ca 1 timme och låt svalna något i formen och sedan under bakduk.
Härligt recept det här med. Passade utmärkt med hommus på för att komplentera brödets sötma. Det här brödet gick också åt på cafet som jag var med och styrde upp.
SvaraRadera