Svärmors peppartofu med gräddiga kantareller 2 portioner
300 g tofu
1 msk malen pepparmix
1 msk mjölkfritt margarin
ca 5 cm purjolök
svamp efter behag
2 dl sojagrädde
salt
nymalen svartpeppar
Skiva tofun i cm-tjocka skivor. Vänd tofun i den malda pepparn. Stek den sedan ett par minuter per sida. Smält margarinet i en stekpanna och strimla purjolöken. Fräs löken mjuk utan att den tar så mycket färg. Lägg i svampen och låt fräsa ett par minuter. Häll sedan på grädden och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera tofun med kantarellsåsen. Om du vill kan du lägga tofun i en ugnsfast form och hälla över såsen och ställa in det i ugnen ett par minuter. Servera gärna med klyftpotatis.
* Sängöverkastet tillhör såklart också Emil, men det var jag som började med att ösa beröm över dess förebild, svärmors egna sängöverkast.
Tror du måste fota sängöverkastet också, inte matrelaterad kanske men blir ju så nyfiken!
SvaraRaderaHar en svaghet för veganska sötsaker och virkat... ;-)
Oh, hon har inte fler överkast över? Skulle verkligen behövas här ;)
SvaraRaderaMen det var ju en annan grej jag skulle fråga nu. Jag testade tofu första gången för 15 år sen och gillade det inte alls, har testat lite då och då sen dess men inte gillat det fören nu. Helt plötsligt :) Så jag undrar... om jag vill försöka mig på att testa lite recept med tofu i, vilken sort ska jag då köpa i affären?
Tack på förhand och tack för en bra o inspirerande blogg! /Anna
wow! Tänk om man själv hade en släkting som ville laga veganskt.
SvaraRaderaVilken lyx :D
Fast har trots allt världens underbaraste vegetarian-pojkvän ^^
Superbra blogg du har! Väldigt inspirerande!
Vad gott det ser ut!
SvaraRaderaDet är alltid kul att få lite vegansk inspiration :)
Ha det bra!