Röd linssallad med lingon och aprikoser 4 portioner
2 dl röda linser
1 dl lingon, färska eller frysta
10 torkade ekologiska aprikoser
0,5 dl kallpressad rapsolja
1 msk finhackad färsk timjan
1 msk sirap
salt, nymalen svartpeppar
4 blad rosésallad
Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten. Skölj sedan av dem. Strimla aprikoserna och blanda med linserna och lingonen. Ringla över rapsolja och sirap och blanda väl. Smaka av med finhackad timjan, salt och nymalen svartpeppar. Servera linssalladen i rosésalladsblad.
Härligt recept. Fast inte är de smaklösa direkt från busken. Jag brukar gå ut och hämta en handfull på morgonen (när det är årstid), och strö på frukostflingorna. Det är fantastiskt gott.
SvaraRaderaUndrar nyfiket om det kommer några recepttips såhär i Påsktider? Skulle bli väldigt glad över lite idéer på vad man ska bjuda mor o far på när de hälsar på ^^
SvaraRadera