Svamprullar med lingonchutney
Svamprullar
2 stora ark filodeg
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 liter blandad, färsk svamp (jag hade trattkantareller och champinjoner)
½ purjolök
1 msk färsk, finhackad timjan
salt, nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Tina filodegen. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Grovhacka svampen och finhacka löken. Stek svamp och vitlök några minuter så att svampen får lite färg. Strimla purjolöken fint och låt den fräsa med svampen några minuter. Smaka sedan av med färsk tinmjan, salt och nymalen svartpeppar. Dela varje filodegsark i fyra rektangulära bitar. Lägg drygt en matsked svampfyllning på varje ark, vik in degen längs långkanterna och rulla ihop svamprullarna. Fukta änden med vatten och fäst ihop svamprullarna. Pensla dem med olivolja. Grädda svamprullarna i ugnen ca 15 minuter eller tills de fått färg.
Lingonchutney
1 msk olivolja
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
2 dl rårörda lingon
1 krm malen kanel
2 msk råsocker
salt, nymalen svartpeppar
Hetta upp oljan i en kastrull. Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och chili och låt det fräsa någon minut utan att det tar färg. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt chutneyn koka upp. Låt chutneyn småputtra i 10 minuter. Servera den ljummen till svamprullarna.
Takk for super oppskrift, den skal prøves ut!
SvaraRadera