Vegansk kalops 4 portioner. Recept från Kung Markatta
170 g sojagrytbitar
3 grönsaksbuljongtärningar
1 msk mjölkfritt margarin
1 gul lök
500 g morötter
2 msk vetemjöl
3-4 dl vatten
2 msk soja
8-10 lagerblad
10 svartpepparkorn
5 kryddpepparkorn
Salt
Koka grytbitarna mjuka i saltat vatten i 5 minuter. Slå sedan av vattnet. Skala och skiva löken och skär moroten i slantar. Hetta upp margarinet i en kastrull och tillsätt lök och morot. Låt det fräsa några minuter tills löken blivit mjuk. Strö sedan över mjölet och rör om så att det blir blandat. Tillsätt sedan resten av ingedienserna och koka ca 15 minuter. Smaka av med salt. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Vilket härligt recept, med vegetarisk kalops! :-) Låter toppen ju!
SvaraRaderaKalops är riktigt gott, det är bara att ta första bästa kokbok och översätta. Blir väldigt bra med sojagrytbitar precis som du hade gjort.
SvaraRaderaMen det är viktigt med både kryddpepparn och lagerbladen!
Ser väldigt kripsigt ut, ska testas i helgen.
SvaraRadera3 buljongtärningar? Det kommer att bli oätligt!
SvaraRadera