Nästan som fisksoppa 4 portioner
1 röd lök
2 potatisar
1 morot
1 msk mjölkfritt margarin
1 tsk curry
½ pkt saffran
400 g fast tofu
½ grön paprika
1 l hett vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl havregrädde
en knivsudd cayennepeppar
2 msk tångkaviar
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad persilja
salt, svartpeppar
Dela löken och skiva den. Skala och skär potatis i 2 cm stora tärningar. Skala och slanta moroten. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt potatis, morot, curry och saffran och låt fräsa en minut under omrörning. Tärna tofun i 2 cm stora tärningar och skär paprikan i bitar. Tillsätt det tillsammans med vatten och buljongtärning och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan koka tills grönsakerna blir mjuka. Rör sedan ner havregrädde, cayennepeppar, tångkaviar och de färska örterna. Smaka av soppan med salt och svartpeppar.
Nu i efterhand kan jag nog konstatera att det var mitt undermedvetna som kommunicerade med mig. Jag tror denna soppa var en förberedelse inför helgens eskapader i fisklandet nummer ett. Jag åker nämligen till Oslo imorgon och återkommer på måndag.
Brukar du marinera tofun innan den tillagas? I vad i sådana fall?
SvaraRaderaSara! Jag lagade soppan igår kväll, och resultatet blev Fantastiskt! Tack för all bra inspiration!
SvaraRaderaLo: Ja, ibland. Det beror alldeles på vad jag ska laga av tofun. I den här soppan behöver man dock inte marinera den innan, eftersom tofun får koka med hela tiden och hinner dra åt sig smak av soppan.
SvaraRaderaEmilia: Vad roligt att du gillade soppan!
Den här soppan var fantastisk! Å jag tror det här e min nya favoritblogg :)
SvaraRaderaHar lång helg nästa vecka, 4 dagar, så bjuder över några vänner på middag. Fastnade för soppan och tycker den verkar god. Kommer bli ett försök inför den här middagen. Kanske som förrätt.
SvaraRaderaMycket god soppa!
SvaraRaderaPassar mycket bra nu när hösten närmar sig allt mer.
Gjorde denna soppa idag och den blev kanon god :) tack för receptet!
SvaraRaderaMin polare Kjell hade gjort den här soppan och vi åt resterna i Onsdags. Helt galet go var den! Tack
SvaraRaderaNu har jag lagat den själv också. Galet go. Som mycket så är den godare dagen efter när den fått dra sig ett tag.
SvaraRaderaJag har i lite örtsalt och citron också.
Grymt gott - som vanligt! (Bjöd på soppan till VM-semin, och den hjälpte oss att överleva förlusten.)
SvaraRaderaVar hittar man tångkaviar?
SvaraRaderaTångkaviar finns på nästan alla större matvaruaffärer som ICA, Coop och Hemköp.
SvaraRaderaOftast står den på samma hylla som vanlig fiskrom och både burkarna och innehållet är fasligt lika de animaliska alternativen.
Finns svart och röd, den svarta är helt vegansk, den röda innehåller ett färgämne som inte är det.