torsdag 9 april 2009

I påskägget: mintchokladI mitt påskägg finns det självklart choklad. Det är med sorg i hjärtat jag läser i ett tyskt veganforum att min ständige tyske följeslagare numera innehåller animaliska ingredienser. Jag vet inte hur många kvadrater jag har tuggat i mig genom åren, men många är det. Jag talar förstås om Rittersport Pfefferminz, vilken numera innehåller smörfett. För oss mintchokladälskare finns det dock flera alternativ. Jag gillar Divines mintchoklad bäst. Den hittar du säkrast i butiker med mycket rättvisemärkta produkter. After Eight har också en mintchokladkaka som är vegansk, den hittar du i vanliga matbutiker. Glad påsk!

13 kommentarer:

Maria sa...

men after eight har ju börjat med animaliska ingredienser med!

Anonym sa...

Rekommenderar din blogg till alla för den är så himla bra, fantastisk att det är ..ja orden räcker inte.
TACK Sara Rudenmo för alla recept du delar med dig av och en
GLAD PÅSK!!!
Cathrine

Monizz sa...

Hej Sara! Gissa om jag blev förvånad när jag ramlade över din blogg helt apropå. Blir allt lite "full i skratt" när jag ser att du numera är riktigt "etablerad" vegan (och en proffsig sådan, som andra får bra tips o råd genom). Det förklarar din antipati för allt vad köttprodukter hette när du var yngre i ett "tidigare liv" när vi umgicks en hel del :-) Kanske du också kommer ihåg en del. Hur som helst, jätteroligt att se vad som hänt i ditt liv, och att du pluggar till lärare kan jag förstå...minns en annan episod när du (och dina systrar) hade Rrrrrskola under en biltur ;-) Hälsa gärna dina syskon, och pappa. Ha det så bra, kram/ Mona (f.d. Östersundsbo)

Sofie sa...

Mums vad gottigt!

Olivia sa...

Jag diggar Green's & blacks och Plamils mintchoklad också. Yumyum (:

Ika sa...

Jag blir grymt sugen på Divine-chokladen redan för att förpackningen är så sjukt snygg. Kommer garanterat att köpa den om jag hittar den här i min hemstad, nu när du dessutom säger att den är god. :) Glad påsk!

johanna sa...

After eight är inte vegansk längre, men Cloettas nya Center "Magic Mint" är det.

Sara sa...

Maria och Johanna: Att After Eights mintchokladkaka inte längre är vegansk har jag missat. Ska kolla upp det i butiken nästa gång jag är där, samt köpa Cloettas!

Cathrine: Vad roligt att du har hittat hit och vad roligt att du tipsar andra om min blogg!

Sanna sa...

After Eight-chokladkakan är vegan, däremot inte "vanliga" After Eight.

Jag har slagit till och gjort egna små äggformade praliner. Jag får lätt cravings för äggformad choklad för det är ju alldeles extra special.

Helena sa...

Jag köpte Rittersport Peppermint på ÖB förra veckan och de innehöll inget smörfett. Läste på något engelskt forum att det kan variera beroende på tillverkningsfabrik eller nåt sånt.

Kraxpelax sa...

Hur få en förändring?

Den manliga stödpatrullen har förnedrats tillräckligt. Ständigt omge bimbon med sitt skyddande staket och hela tiden noggrant inpränta i henne exakt vad hon skall säga. Bara pys nu, ta timeout. Det där får du klara ut själv, lilla vän. Det är du som är partiledare.

För övrigt anser jag:

SVERIGE UT UR EU!

linda sa...

glad påsk allihop!

jag ska till ro en sväng och tänkte bara höra mig för om någon har ett trevligt vegan-restaurangtips?

Emma sa...

Va får du inte äta pfefferminz längre, vilken skanadal!! Tack för i lördags förresten, var jätteroligt att träffas!! Stor kram från Linköping