onsdag 3 juni 2009

Sallader för sommaren


Pastasallad med currystekt tofu 2 portioner
4 dl pasta
½ röd lök
1 röd paprika
2 tomater
50 g blandad sallat
½ dl rostade och saltade sojabönor

1 msk olja
1 tsk curry
300 g tofu

½ dl vegansk majonnäs
½ dl havregrädde
½ tsk curry
salt, svartpeppar

Koka pastan mjuk i saltat vatten. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tärna tofun och stek den tillsammans med curry ett par minuter. Skiva löken och skär paprika och tomat i mindre bitar. Blanda ingredienserna till salladen i en skål. Rör ihop majonnäsen med grädden och smaka av med curry, salt och peppar. Fördela salladen och tofu på två tallrikar och ringla över dressingen.


Häromdagen åt jag Bosphorus Bulgursallad med falafel för första gången. Priset, ca 65 kronor, tycker jag dock är i saftigaste laget för en tämligen torr och trist sallad. För de pengarna går jag hellre till Cupido eller liknande och plockar på mig en godare sallad. Falafeln i denna sallad är dock smakrik och god, men tyvärr rätt torr. Dressingen, som bara består av olivolja och citron, behövs till att göra salladsbladen glada och den lilla klicken murafi (paprika- och aubergineröra med valnötter) är alldeles för lite för att räcka till att göra salladen saftig. Nåväl, jag gör tummen upp för att det finns en vegansk färdigsallad att köpa i välsorterade matbutiker, och även om den inte får mina smaklökar att jubla av glädje antar jag att jag kommer äta en och annan bulgursallad nu i sommar.

7 kommentarer:

soya sa...

Det låter grymt gott! Det ska jag nog ta och prova på :)
kram

Anonym sa...

Det här är bästabästa matbloggen någonsin! Jag önskar att man kunde prenumerera på grönsakslandet. Det vore toppen!

Frida M sa...

Tofu-salladen verkar grym, den ska jag testa!

Unknown sa...

Detta kan vara den mest inspirerande veganbloggen jag har läst under mina hittills sex dagar som vegan och då kan det även erkännas att jag har googlat som aldrig förr. Det är bara en sak jag undrar över, det är så att jag är ganska nyinflyttad i Uppsala så jag undrar var man kan få tag på tofu. Jag har sökt i de större matbutikerna utan större framgång. Skulle vara jättetacksam för svar.

Hälsogudinnan - din inspiration till ett hälsosamt liv! sa...

Pasta salladen med currytofu lät otroligt gott, ska absolut testa!

Sara Rudenmo sa...

Soya, Vegomamman och Hälsogudinnan: Hoppas ni gillar salladen!

Anonym: Vad roligt att du gillar min blogg! Nästa nummer av Grönsakslandet är snart färdigt, jag kommer blogga om det så fort det går att få tag på.

Edine: Tofu hittar du i nästan vilken matbutik som helst. Det finns marinerad och naturell fast tofu från Kung Markatta i kyldiskarna på Coop, Ica, Hemköp m.fl., samt tofu i tetra från Blue Dragon vid hyllorna med asiatisk mat i ovan på Coop och Ica m.m. På Kina Li vid Vaksala torg finns det fast tofu, silkentofu, friterad tofu och tofu gan.

Kajsa sa...

Äter sällan Tofu men det låter riktigt gott med currystekt, får ta och testa det :)