tisdag 5 juni 2007

Potatissallad

Här är en god potatissallad att äta till grillat eller som lunch tillsammans med ett gott bröd när man arbetar på kolonilotten. Framemot hösten hoppas jag att jag kan äta en liknande sallad fast med hemodlade rädisor, sockerärter och persilja.



Potatissallad med rädisor och sugar snaps 2 portioner
3 kokta kalla potatisar
½ knippe rädisor
100 g sugar snaps
1 röd paprika
½ dl kapris
½ dl färsk hackad persilja
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
salt, svartpeppar

Skala och skär potatisarna i mindre bitar. Skär paprikan i mindre bitar och kvarta rädisorna. Lägg allt i en stor skål. Förväll sugar snapsen några minuter, blanda dem sedan med resten av grönsakerna. Grovhacka persiljan och ha i den tillsammans med kaprisen. Blanda olivoljan tillsammans med vinägern och senapen. Vänd ner vinägretten i potatissalladen. Smaka av med salt och svartpeppar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Läser med glädje din blogg! Jag gillar dina recept för de tar verkligen död på alla föreställningar om att veganskt skulle vara tråkigt. Personligen är jag inte vegan, men vill gärna laga mer åt det hållet. Har dock kört in mig i mitt vegofack och liksom fastnat i det tänket. Därför är det underbart med din sida som kan ge inspiration och tips och idéer. Vill bort från ostar och creme fraiche och sånt som är så lätt att ta till som vego. Och nu undrar jag, sommar som det är, om du har några fina grilltips. Själv brukar jag marinera svamp o grönsaker, istället för kött tar jag halloumiost, som jag tycker är gott, men är väldigt öppen för andra förslag. Bara det är väldigt gott!! Och ett par fina såser skulle jag bli göraglad över om jag fick tips om. Ska grilla med svärföräldrarna snart och jag vill gärna briljera med nåt gott och djurfritt.
Hälsningar Magda, en nybörjare i bloggvärlden (www.magdasmat.bloggagratis.se)

Mart sa...

jag undrar bara vart du tagit vägen? Fått solsting?

Du är väl värd semester, bara så du vet!