torsdag 11 oktober 2007

Mockatårta till syende damer

Ibland får man den där känslan av att man har gjort någonting riktigt bra, innan man ens har hunnit testa resultatet. Denna känsla infann sig nästan genast vid denna skapelse, en mockatårta med hallon. Jag får dock inte smaka den förrän ikväll, men jag lovar att återkomma med smakrapport.



Mockatårta med hallon

Botten:
50 g mjölkfritt margarin
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl kakao
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl sojamjölk
1,5 msk kallt, starkt kaffe

Fyllning:
1 pkt Soyatoo visp
100 g choklad med kaffesmak eller vanlig choklad och lite kallt, starkt kaffe

1,5-2 dl fast hallonsylt

Garnering:
1,5 pkt Soyatoo vispgrädde
ett gäng hallon
riven eller hyvlad choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och ha sen i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna. Vispa grädden och blanda den med smält choklad. Låt det gärna stå kallt ett tag så att grädden sätter sig. Dela kakan i tre delar, var försiktig så att den inte faller isär. Bred hallonsylt på understa lagret och 2/3 av moccakrämen på andra lagret. Lägg på det översta lagret och bred ut resten av moccakrämen uppepå. Strö över den rivna chokladen. Vispa grädden och spritsa den längs kanterna och garnera tårtan till sist med två (eller fler) varv med hallon. Låt gärna tårtan stå kallt ett tag innan servering.

10 kommentarer:

Martina sa...

Sååååå fin tårta! Kom med smakrapport genast! Jag är i och för sig HELT övertygad om att den smakar fantastiskt!

Har du provat baka vegansk cheesecake någongång. jag är sugen på det.

malin sa...

HUR KUNDE DU FÅ SÅ HÖG TÅRTA???

Louise sa...

Jag kan intyga att den var god, mycket god! Fast sojagrädde har en lite anorlunda smak, god men anorlunda!
Föresten lärde min kemilärare mig idag att för att göra apelsinläsk(ar/s/or eller vad man säger) så anväder man kasein som är ett mjölkprotein, visste du det?

Emmie sa...

Den ser fantastisk ut! Mums.

Anonym sa...

Vilken är bäst till tårta: GoGreens grädde eller soyatoo tycker du?

Om man gör chokladmousse, vilken rekomenderar du då?

Anonym sa...

Önskar att man hade fått vara med å smakat den tårtan!! =) Hoppas allt är bra med dej! Kramar Emma

sara r sa...

Martina: Tårtan var väldigt god! Jag har en variant av cheesecake i mitt receptregister, titta där om du vill.

Malin: Bra smet och liten springform.

Louise: Hm, jag tror att jag har hört det någonstans, men jag vet inte om det är sant.

Anonym: Jag använder numera bara Go Greens vispgrädde, jag tycker den smakar bättre. De är tämligen lika i konsistens och liknande, så det spelar nog ingen roll vilken man använder till vad. Man kan också göra chokladmousse på havregrädde och mörk choklad. Titta i mitt receptregister så hittar du recept.

Dick sa...

Jag trallade den här i vintras och den var riktigt god med en jädra massa citron på.

Helena sa...

Jag upplever Soyatoo! - grädden som väldigt sötsliskig. Är det samma sak med GoGreen-grädden, tycker du?

sara r sa...

Jag tycker att GoGreens är bättre, den smakar inte lika sött och konstgjort. Dessutom är den billigare.