söndag 20 januari 2008

Stulna majsplättar

Ibland snubblar man över recept som är bra redan från början och som man inte behöver bearbeta så mycket själv. Detta recept är ett sådant, skamlöst stulet från baksidan av Risentas påse med majsmjöl. Eftersom det inte finns upplagt på Risentas hemsida så att jag kan länka till det tar jag mig friheten att publicera receptet, med en liten justering av mjölproportionerna.



Majsplättar med ärter, majs och paprika ca 28 plättar (4 laggar)
3 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl sojamjöl
250 g djupfrysta ärter/majs/paprika
6 dl sojamjölk eller vatten
salt, svartpeppar
2-3 msk olja

Blanda mjölsorterna med vätskan och tillsätt de tinade grönsakerna. Ha i salt och peppar och låt stå och svälla minst en halvtimme. Ha i oljan och rör om. Grädda sedan plättar eller små pannkakor av smeten.

Vi serverade dessa plättar med tomatsalsa. Nästa gång vi gör dessa plättar tänker vi ha i svarta bönor, majs och finhackad paprika istället för grönsaksblandningen, samt servera med en het chipotlesalsa till.

2 kommentarer:

UndergroundCooking sa...

Det finns inget godare än plättar. Denna sorten ska prövas snarast!

tove sa...

skäms inte för att publicera recept! det är ingen copyright på recept vet du.