söndag 7 januari 2007

Långsallad

När man var liten och åt hos mormor och morfar fick man alltid lite långsallad att äta innan maten, först när man ätit upp salladen tog man för sig av den övriga maten. Salladen har sitt namn för att den håller rätt länge, cirka en vecka i kylskåp. Mormor och morfar har nästan alltid en "lång" i kylskåpet.



Långsallad
1 kg vitkål
2 morötter
2 paprikor
2 purjolökar

1 dl äppelcidervinäger
½ dl rapsolja
½ dl vatten
½ dl socker

italiensk salladskrydda
örtsalt
ev. vitlök

Skala och riv morötterna grovt. Strimla vitkålen, paprikorna och purjolökarna. Hetta upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Häll den sen över grönsakerna. Ha i italiensk salladskrydda, örtsalt och vitlök efter smak.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jag har provat den här salladen och den är supergod och bra att ha i kylskåpet! Men jag måste fråga om sockret, kan man skippa det? Eller krävs det för att få en konserverande effekt? /Malin