tisdag 16 januari 2007

Test av bönburgaren



Så, då var det gjort. McDonalds veganska burgare har testats. Full av förväntan promenerade jag och Emil till ett av Uppsalas hamburgerier för att sätta tänderna i den bönbaserade burgaren. Och tjugo minuter senare kunde vi konstatera att den duger som fyllemat, men att vi nog sällan kommer gå dit och äta den i nyktert tillstånd. Jag hade hoppas att det skulle vara en rätt köttig burgare, men möttes av en friterad skapelse med mosigt (orange!) innandöme bestående av kidneybönor, cannelonibönor och diverse annat oidentifierbart. Och så någonting starkt. Den starka smaken satt i ett tag efter att burgaren ätits upp, och det var inte särskilt behagligt. Jag tycker om stark mat, men jag tycker inte om att det dominerar så mycket som det gjorde i burgaren. Hursomhelst, på burgaren fanns även lite äggfri McFeastsås. Jag är ingen van McDonaldsbesökare och hade ingen aning om vad en McFeastsås var, men fick reda på att det bara var majonnäs. En äggfri majonnäs alltså. Den var vitaktig och tämligen menlös i smaken. McBean ska serveras i ett fullkornsbröd, som tydligen lär vara rätt torrt och tråkigt, men jag fick inte nöjet att sätta i mig det eftersom tjejen som gjorde våra burgare tog fel bröd och la burgarna mellan vanliga hamburgerbröd istället. Helhetsintrycket är ändå lite okej, men jag kommer antagligen inte äta där särskilt ofta. Femtiotvå kronor tycker jag är dyrt för ett burgarmål man inte ens blir mätt på och som dessutom inte är särskilt gott. Men efter visst rumlande nattetid kommer det säkert slinka ner en och annan bönburgare.



Efter testandet av McBean utlyser jag härmed en burgartävling! Vem vågar utmana Ronald McDonald? Jag är säker på att många av er sitter inne på veganska burgarrecept, men vem har det bästa? Maila mig recept och bild så ska jag tillsammans med en panel av ickeköttisar och köttisar ställa till med burgarkalas och utse den bästa veganska burgaren! Jag redovisar bidragen på bloggen och ska tänka ut ett fint pris till segraren. Så, hem och stek burgare och skicka iväg era recept till mig senast den 1 februari!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mitt bidrag är garanterat det mest köttiga du kommer få. Och den skall helst grillas eftersom den då får yta snabbt utan att bli torr.

Massa grillkrydda och majonääääs!

http://www.oxon.se/seitan/recipe.html#burgare