torsdag 29 november 2007

Det röda guldets kaka

Det är intressant att se hur människor hittar hit genom olika sökmotorer. En stor del googlar på diverse kålrätter och hamnar här. Vegetariska kåldolmar, kålpudding och kålsoppa verkar populärt. Även linsgryta och diverse bönbiffar hamnar högt upp. Den roligaste hittills måste nog vara den person som idag sökte "mat man blir snäll av". Jag vet inte riktigt om personen i fråga hittade något matnyttigt på denna blogg, men jag hoppas det. Nu räknas kanske inte kakor som mat, men denna gyllengula saffranskaka tror jag kan passa in under rubriken mat man blir snäll av.

Saffranskaka
50 g mjölkfritt margarin
4 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 g saffran
2,5 dl sojamjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Stöt saffran med lite av sockret. Blanda sedan alla torra ingredienser. Häll i det avsvalnade margarinet och sojamjölken och vispa tills smeten blir slät. Häll den i en smord och bröad rund form med avtagbara kanter. Grädda i ca 40 minuter. Låt kakan svalna och sikta sedan florsocker över kakan.

2 kommentarer:

sara (http://reservoir.blogg.se) sa...

schysst med en vegansk matblogg! Och från uppsala dessutom! Brabrabra

Lisa sa...

Halloj!
Jag har flyttat till http://matalskaren.taffel.se
uppdatera din länk och välkommen att matmingla!