tisdag 18 mars 2008

Chokladbiskvier

I söndags var Malin här. Nästa nummer av vårt veganska matfanzine Grönsakslandet kommer ha temat sötsaker. Vi gjorde fina grönsakslandetbakelser samt väldigt goda chokladbiskvier.



Chokladbiskvier
20 st
200 g mandelmassa eller marsipan
150 g mjölkfritt margarin
1,5 dl vaniljkräm (använd Ekströms kokbara marsansås eller gör egen)
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
100 g mörk choklad
0,5 msk olja

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram margarinet i rumstemperatur. Skär mandelmassan i 20 skivor och platta ut dem något så att de är ca 4 cm i diameter. Grädda mandelmasseplattorna i ca 8 minuter. Rör margarinet mjukt och blanda det med vanilkrämen, florsockret, vaniljsockret och kakaon. Låt krämen stelnta lite i kylskåpet och lägg sedan kräm på varje mandelmassebotten. Ställ in dem i kylskåpet igen. Smält chokladen och blanda den med oljan. Doppa sedan biskvierna i chokladen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej
I receptbeskrivningen nämns både marsipan och mandelmassa. Ska det vara både och?

Anonym sa...

Är du säker på att du inte råkat lägga upp delicatobeskvier? Mina blev inte som dina. Vad är vanligaste missen? Mina ser ut som en sjukdom.