fredag 2 januari 2009

Pannacotta med björnbär

Pannacotta är superenkelt att göra och lätt att förbereda till många gäster. Till nyårsmiddagen blev det pannacotta toppad med björnbär, men det går fint att variera med valfria frukter eller bär.



Pannacotta med björnbär 4 port
1 dl gelésocker
4 dl havregrädde
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker

2 dl frysta björnbär
1 msk socker
en gnutta vaniljfrön

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp gelesocker med 2 dl grädde samt vaniljfrön och vaniljstång. Låt koka en halv minut. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner resten av grädden. Häll upp i fyra portionsformar och ställ in i kylen några timmar innan servering. Tina björnbären och blanda ner vaniljfrön och socker. Servera pannacottan med björnbären.

9 kommentarer:

Viktoria Schiöler sa...

God fortsättning!

Ja, syltsocker är ju en fin idé om man vill undvika gelatin; det har jag inte tänkt på - tack!

Anonym sa...

Var det Gelesocker Multi du använde? Det är ju toppen! Alla veganer förtjänar en god pannacotta.

Sara Rudenmo sa...

Ja, gelesocker multi, det bästa som hänt vegansk matlagning på evigheter!

Josefins mat sa...

Å vad gott!

Maria sa...

Vilken smaskig dessert, så fräscht med vackra och goda bär på! Det ska jag prova. Tack för tipset med sockret. Även om jag inte är vegan :-)

Matiga hälsningar Maria

ps jag har ett bildrecept på hallonsmoothie, välkommen in.

Jag är en nybloggare. Min dotter på http://lindassmultron.blogspot.com länkar till din blogg.

Anonym sa...

Sara!

Tack för förtydligandet (via telefon) av vilken sorts grädde som bör användas; vanlig havregrädde (varken soyatoo vispgrädde eller sojagrädde)!

Hälsningar från mörkaste delen av norrbotten - Karin och Martin

maria sa...

ätit en underbar chokladpannacotta. har du nån idé om hur man kan göra en med choklad?

Anna Ardin sa...

funkar det med agar agar? eller är det till och med samma sak som gelésocker?

Johan sa...

Sprang på den här, ser jättesmaskigt ut! En liten förtydling bara, ska det vara vispbar havregrädde, eller bara vanlig matlagningsgrädde (typ Oatlys IMat)?