torsdag 1 januari 2009

Gott nytt år!

Till förrätt på nyårsmiddagen blev det tortillachips med grönkålspesto och rostad pekannöt samt dinkelkex med tryffelkräm och ugnsbakad körsbärstomat. Receptet på tryffelkräm är från decembernumret av Buffé och finns att läsa här. Använd färskost från Tofuline och byt ut honungen mot sirap så blir rätten vegansk.



Grönkålspesto med pekannötter ca 2 dl
250 g färsk eller fryst grönkål, förvälld
2 msk kallpressad rapsolja
2 vitlöksklyftor
1,5 dl pekannötter
salt, nymalen svartpeppar

Rosta nötterna i en het, torr stekpanna tills de fått lite färg. Spar några pekannötter till garnering. Mixa sedan alla ingredienser. Servera på tortillachips (tortillabröd skurna i lagom storlek och rostade i 175gradig ugn ca 5 minuter) eller andra kex och garnera med en pekannöt.

Inga kommentarer: