torsdag 23 november 2006

Blåbärspannkakor och fransk kikärtssoppa



Idag var det torsdagsbjudning. Soppa och pannkakor, som sig bör. Det blev en löjligt enkel kikärtssoppa samt syndigt goda pannkakor med blåbär.

Fransk kikärtssoppa

1 gul lök
1 purjolök
3 tomater
3 dl kikärtor
1 l grönsaksbuljong
1 krm koriander
salt, peppar

Hacka lök och purjolök och fräs i olja. Hacka tomaterna och låt dem fräsa med löken några minuter. Tillsätt kikärtorna, koriandern och grönsaksbuljongen. Koka cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.


Blåbärspannkakor

3,5 dl vetemjöl
1 dl sojamjöl
2 tsk bakpulver
(2 tsk vaniljsocker)
2,5 dl oatly vaniljsås (1 pkt)
2,5 dl oatly havregrädde (1 pkt)
3 dl havremjölk
25 g smält margarin
100 g blåbär
(ev. 3 tsk no-egg)

Blanda vetemjöl, sojamjöl, bakpulver, vaniljsocker och eventuellt äggersättningspulver. Vispa ner grädden, vaniljsåsen och mjölken. Låt vila i kylskåpet cirka 20 minuter. Häll i blåbären strax innan gräddningen. Grädda på medelhög värme. Servera med sirap.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Sara!

Har du hunnit se att du är månadens vinnare av Cyberkocken?

Grattis!

Anonym sa...

Wow, vad gott det där lätt! Måste göras!

papanopants sa...

de där blåbärspannkakorna ser goda ut! :)

/vegan