måndag 5 februari 2007

Födelsedagslunch!

Idag fick jag frukost på sängen, som sig bör när man fyller år. Lunchen stod jag för, en himlans god risotto med soltorkade tomater och vegansk mozzarella. Snart ska jag och Emil ut och äta middag, men först tänkte jag dela med mig av risottoreceptet.



Risotto med soltorkade tomater och kidneybönor 4 portioner
4 dl arborioris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
12 soltorkade tomater
1,5 l varm grönsaksbuljong
3 dl kokta kidneybönor
3 skivor veganmozzarella
några blad färsk basilika
salt, svartpeppar

Finhacka löken och vitlöken och fräs det i olja tillsammans med strimlade soltorkade tomater. Häll på riset och låt det fräsa i någon minut. Häll sen på grönsaksbuljongen så att den täcker riset och lite mer. Låt det koka på medelvärme och häll i mer varm buljong allteftersom. Efter cirka 20-30 minuter är risotton klar. Den ska vara krämig och härlig. Häll på mer buljong om den inte är det. Skär mozzarellan i mindre bitar och vänd ner i risotton tillsammans med kidneybönorna. Strimla basilikan och blanda ner den tillsammans med salt och nymalen svartpeppar. Servera risotton med marinerade körsbärstomater.

Marinerade körsbärstomater
250 g körsbärstomater
1,5 msk god kallpressad rapsolja eller olivolja
0,5 msk vitvinsvinäger
några blad färsk basilika
salt, svartpeppar

Dela körsbärstomaterna på två, strimla basilikan och blanda alla ingredienser.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! :)

Verkar a en himla go risotto föresten..

Gitto sa...

Grattis på födelsedagen i efterskott! Hoppas du fick en härlig dag...

Viktoria Schiöler sa...

Vi gratulerar - trallalalalla [=sång]!

Sofi sa...

Oj, vegansk mozarella, var kan man hitta det?

sara r sa...

Vegansk mozzarella hittar du i kyldisken på de flesta välsorterade mataffärerna eller på hälsokostsaffärer. Märket heter Tofutti och det är åtta skivor i ett paket.

André L. sa...

Grattis i förskott! Gjorde den idag, asgod!