måndag 16 februari 2009

Ännu mer konsumentmakt, tack

Angående konsumentmakt så hoppas jag att ingen har missat facebook-evenemanget MER CHIPS ÅT FOLKET som pågår just nu. Följande har jag saxat direkt från facebook:

vi är trötta på mjölkprodukter i chips. de fyller ingen funktion förutom att, enligt estrella, "ge kryddan saftighet och den smakinriktning man vill ha". estrella har fel. när lantchips har lyckats göra gräddfilschips utan att faktiskt tillsätta gräddfil eller någon mjölkprodukt så kan det knappast vara så att mjölk behövs i kryddblandning för smakens skull. estrella är lata och nu är det dags att säga ifrån.även om du äter mjölkprodukter, gör oss veganer och mjölkallergiker en tjänst, ge oss möjlighet att äta goda chips! ta 3 minuter av din tid och gå in på http://www.estrella.se/kontakt.html och skicka ett klagomail (eller ring) där du ber dem ta bort mjölkprodukter i sina chips (i synnerhet salt & vinäger-chipsen)samt sprid detta vidare till dina vänner!

Ring och maila du med så att vi får ännu fler veganska chipssorter!

11 kommentarer:

emma sa...

jag skickade precis iväg ett klagomail till estrella! jag är själv bara vegetarian, men försöker att äta så veganskt som möjligt.

Jakob sa...

Sådärja! Nu var det skickat. Ja, oj vad jag längtar efter veganska vinägerchips!

Caroline sa...

Nu har jag skickat mail till estrella. Jag kollade också innehållsförteckningen på lantchips gräddfil: potatis, vegetabilisk olja och kryddor. Kryddblandningen består av salt, cheddarostpulver, druvsocker, yoghurtpulver, lökpulver, vitlök, svartpeppar, mejram och jästextrakt. Kan det stämma att det är dessa chips du pratar om?

Sara Rudenmo sa...

Lantchips har chips med gräddfil och lök som inte innehåller några mjölkprodukter, samt gräddfil- och lökchips som finns på IKEA, i alla fall om man ska tro innehållsförteckningen på påsarna. På hemsidan står det dock att produkterna fortfarande innehåller mjölkprodukter, och en kille i ovannänmda grupp har kontaktat dem och fått svar att chipsen fortfarande inenhåller mjölkprodukter. Jag måste undersöka saken närmre, återkommer när jag vet mer!

Annica sa...

Jag var i en matbutik idag och tittade på lantchips gräddfilschips och de innehåller både mjölkpullver, äggpulver och ostpullver. Så mjölkfria är de ju inte direkt...

Anonym sa...

Vilken fin sida du har, men äter du bacon?

http://bacolicio.us/http://veganvrak.blogspot.com/

UndergroundCooking sa...

Ojoj Sara! För ett eller två år sedan lovade vi att återkomma med en veganiserad ostkaka. Nu är den dagen här. Å gode gud så gott!

Ps. Vi har hittat Lantchips Gräddfil i göteborg som är vegan enligt innehållsdeklarationen. Dom är rätt så goda också! Ds.

Mikaela Stigsdotter Larsson sa...

Jag har mejlat! Jag nämnde också det dåliga utbudet av mjölkfria dipp-sorter.

Ulla sa...

Hej Sara- bra initiativ det här med chipsen. Jag har mailat båda företagen idag. Uppmanar alla andra att göra detsamma.
Ulla i Mariefred

Anonym sa...

jag skrev ett mail till dem, men fick ett tillbaka där det förklarades att mjölken BEHÖVDES. blir trött :(

brain sa...

sjysst att bli citerad i din blogg, gillar den som fan :D