söndag 18 februari 2007

Apelsin till middag

Jag gillar palsternacka och jag gillar apelsin. Idag blev det karamelliserade rotsaker med apelsin och ingefära samt bulgur med linser till middag. Färdigt på mindre än en halvtimme. Det är bra om man vill ha mer tid över till studierna, vilket jag ska ägna mig åt nu eftersom jag inte pluggat på hela helgen.



Karamelliserade rotsaker med apelsin och ingefära 2 portioner
2 palsternackor
2 morötter
1 rödlök
1 dl apelsinjos
lite finriven ingefära
1 msk farinsocker
salt, svartpeppar

Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Stek dem i lite rapsolja tillsammans med en strimlad rödlök i några minuter. Häll på apelsinjosen och låt den koka in. Ha i ingefäran, strö över sockret och låt sockret smältas. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö gärna lite rostade pumpakärnor över vid servering.


Bulgur med linser och apelsin 2 portioner
1,5 dl bulgur
1 dl röda linser
½ apelsin
½ buljongtärning
3-4 dl vatten
lite kallpressad rapsolja
lite pressad citron
salt, svartpeppar

Koka upp bulgur, linser, vatten och buljongtärning och låt det koka på medelvärme i en kvart eller tills både bulgur och linser känns klara. Skär apelsinen i mindre bita r och blanda i bulguren när den är klar. Pressa över lite citron och ringla över lite rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

1 kommentar:

Anonym sa...

har gjort bulgursalladen massor med gånger. mums.