tisdag 4 november 2008

Enkel korvlunch

Jag tycker om Tyskland för många saker och en av dem är utbudet på veganska korvar. Några av dem hittar du på Goodstore i Stockholm. De jag använt i detta recept är Vianas Real Jumbos. De är kryddiga och något rökiga och passar fint att använda i denna snabba och enkla lunchgryta.



Snabb korvgryta 2 portioner
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
lite mjökfritt margarin
1 grön paprika
2 starka, veganska korvar
1 burk hela tomater
cayennepeppar
salt, svartpeppar

Hacka lök och vitlök fint. Smält margarinet i en gryta och låt löken fräsa lite utan att den ta färg. Skär paprikan i bitar och skiva korven. Låt det fräsa med löken några minuter. Ha i tomaterna och cayennepeppar och låt allt småputtra cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous eller liknande.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här ska jag laga ikväll! Med engelsk korv dock.

Anonym sa...

Det blev gott! Hade nog i lite för mycket cayennepeppar dock.

Använde 5 av dessa korvarna:
http://www.cauldronfoods.co.uk/index.php/products/cumberland-sausages/

Sen hade jag i lite chili eftersom de inte är så starka.

Åt allt med brunt ris och lite yoghurt vid sidan om.

Tack!