fredag 14 november 2008

Vegobiff a'la Lindström

Det har varit tyst på husmansfronten här, vilket dock inte innebär att vi inte har spisat husmanskost. Idag tog vi oss dock an en ny husmansrätt, nämligen Biff à la Lindström.



Vegobiff à la Lindström
0,75 dl ströbröd
1 dl vatten eller sojamjölk
100 g sojafärs (torrvikt)
2 msk finhackad gul lök
2 msk finhackad kapris
2 msk finhackade inlagda rödbetor
2 msk finhackad ättiksgurka
ca 1 dl sojamjöl
salt, svartpeppar

mjölkfritt margarin till stekning

Häll vattnet eller mjölken över ströbrödet och låt det svälla tio minuter. Koka upp vatten och slå det över sojafärsen och låt den bli mjuk. Slå sedan av vattnet. Mixa sojafärsen litegrann. Blanda sedan med ströbrödsblandningen och resten av ingredienserna. Ha i mer sojamjöl om du behöver få mer fason på biffarna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Forma till åtta biffar och hetta upp margarinet i en stekpanna. Stek biffarna några minuter per sida. Ta sedan upp biffarna och gör sky i stekpannan. Slå över lite vatten och lägg i en halv buljongtärning. Vispa ner lite maizena och tillsätt några droppar soja för färgens skull. Låt skyn koka upp och servera den sedan till biffarna tillsammans med pressad potatis och valfria grönsaker.

3 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Jag brukar göra samma fast med tofu som grund (eller osade bönor.
Det är verkligen en av mina favoritbiffar.
trevlig helg
/veronica

Hillis mat sa...

smarrigt!vad använder du för sojafärs?

Anonym sa...

Jättegoda, men jag vill lha mer rödbeta, gurka och lök.