onsdag 5 november 2008

Veckans soppa: Emils grönsakssoppa

Veckans soppa är en soppa kreerad av diverse grönsaksrester i kylskåpet. Av en liten bit aubergine och zucchini samt en öppnad tetra med krossade tomater skapade Emil denna mättande grönsakssoppa.



Grönsakssoppa med vita bönor och spiskummin
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 små potatisar
1 morot
100 g zucchini
100 g aubergine
2 dl krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
1 grönsaksbuljongtärning
vatten
1 tsk spiskummin
1 msk pressad lime
salt, svartpeppar

Hacka lök och vitlök fint. Fräs den mjuk i lite olja. Skala och tärna moroten och potatisarna. Skär auberginen och zucchinin i mindre bitar. Lägg allt i kastrullen tillsammans med vita bönor i tomatsås, krossade tomater och spiskummin. Häll på lite vatten och lägg i buljongtärningen. Låt soppan koka upp och låt den småkoka ca 25 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Servera gärna med quesadilla eller ett gott bröd.

Quesadilla med majs och tomat 1 st (6 bitar)
2 tortillabröd (gärna av majs)
1 dl majs
1 liten vitlöksklyfta
1 liten tomat
1 msk riven/finhackad veganost
ev. lite spiskummin
salt, svartpeppar

Mixa majs, vitlök och ost fint. Hacka tomaten fint och blanda med det andra. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran mellan två tortillas och stek den i lite olja några minuter. Vänd efter halva tiden. Låt svalna en aning och skär sedan upp den i sex bitar.

Inga kommentarer: