måndag 28 maj 2007

Efterlysning!

Var får man tag på vetegluten i Uppsala? Och finns det att köpa på internet, isåfall var?

20 kommentarer:

Kinna Jonsson sa...

Tjingaling, finns det något som heter just vetegluten? Jag slog på Wikipedia och bl a står det så här: "Gluten är ett protein som utgör 7% av vete, råg, korn och havre." Vad är det som du är ute efter att handla? Jag är bara lite nyfiken som vanligt.

Sara Rudenmo sa...

Jag ska göra egen seitan, och till det behöver jag vetegluten. Det är rent glutenmjöl, alltså vetemjöl där all stärkelse har tvättats ur. Det går visserligen att använda sig vanligt vetemjöl och sedan tvätta ur stärkelsen, men jag vill testa med vetegluten.

Rickard Blomkvist sa...

Jag har hört att Biofood ska ha, men jag får inte deras webshop att fungera. Du kan ju maila och fråga. Annars tror jag att det är väldigt svårt att få tag på i Sverige. Känner du någon som jobbar på ett bageri så kan du försöka där också.

Sara Rudenmo sa...

Biofood har veteglugen, men man kan som privatperson tyvärr inte handla av dem. Och jag vet inte om det finns någon återförsäljare i Uppsala som har vetegluten, men det borde ju finnas. Jag ska undersöka saken så småningom.

Anonym sa...

tjena. inte appropå vetegluten då jag inte ens bor i uppsala. utan mera ett gigantiskt tack för det super fina fanzinet som damp ner i min brevlåda idag :)

fax sa...

hur bär man sig åt för att köpa ett fanzine?

Anonym sa...

Om du hänger på engelska parken den här veckan kan du få köpa ett nummer av mig direkt. Annars kan ju ju posta pengar till min adress eller sätta över på mitt konto.

Mart sa...

Tack så jättemassor för fanzinet. Jag blev uppehållen i enochenhalv timme och slapp under den tiden att fundera på alla ondskefulla människor som plågar djuren. Tack, tack, tack för det!

Strax ska jag och sambon prova Linda McCartneys korvar.

Anonym sa...

Titta på Ica Maxi efter vetegluten, vet dock inte om Uppsala har det men sett det i andra städer.. i hyllan för asiatisk mat !

Anonym sa...

har du kollat i hälsokostaffärerna?

Anonym sa...

Martina: vad roligt att du tycker det!

Anonym: ok, ska ta mig en titt.

Uc: Ja, men de har tyvärr inte haft det. Men kanske att Tant Gröns har, jag ska titta efter det så småningom.

Anonym sa...

ville också tacka för fanzinet! de va jättebra och jättesnyggt! och korsordet var sådär lagom svårt. längtar redan efter nästa nummer :)

izza sa...

Åh, här ska jag hålla utkik om det kommer nåt bra svar! Jag vet att vegan.nu hade vetegluten i sin webshop, men den har ju stängt efter allt problem, tyvärr!

Jag har gjort seitan på vanligt vetemjöl en gång, men vill ha rent vetegluten för att kunna forma det som man vill, från vanligt mjöl blir det ju bara en stor klump.

Anonym sa...

Många hälsokostbutiker har (som uc sa) vetegluten. Om "din närmsta" inte har så borde de kunna beställa hem till dig.
Jag har också tänkt testa att göra seitan ... någon gång ...
Fint om du gör det och berättar om det var värt besväret + märker hur man ska göra/inte göra:-)

Anonym sa...

Snubblade över den här efterlysningen då jag sökte butiker som har vetegluten, här är vad jag kom fram till: http://matforum.nu/index.php?topic=200 Hälsningar Andreas

Anonym sa...

Vetegluten finns i Stockholm på hälsoboden gryningen bland annat. Goodstore kanske har också? Tänkte eftersom att du ska ner på lördag.

Anonym sa...

Varför ska du pröva med vetegluten istället för vetemjöl? Du sparar högst 5 minuter på det, och det blir mycket dyrare.
Vet att många tror att det är svårare att göra seitan än vad det är.

Anonym sa...

Adde: 5 minuter?! Hur gör du seitan egentligen? Det tar ju en evighet att tvätta ur stärkelsen. Jag gjorde det under rinnande vatten och det tog ändå 20-30 minuter att göra det.

Anonym sa...

Jag gjorde två limpor seitan enligt det länkade receptet. Det blev som det skulle, men jag tycker det är svårt att använda det. Men jag hoppas på ett renodlat seitan-inlägg här, så att vi kan diskutera det där!

Unknown sa...

Tant Gröns Skafferi i Hågaby (Uppsala) hade Biofoods vetegluten, allefall förut.