lördag 26 maj 2007

Vegburgare med medelhavsdressing



Vi åt hamburgare igår, veggos frysta, med en väldigt god medelhavsinspirerad dressing till.

Hamburgerdressing med soltorkade tomater och vitlök
till fyra burgare
4 soltorkade tomater i olja
4 stora goda oliver
4 marinerade vitlöksklyftor
1 msk färsk, finhackad oregano
1 dl sojayoghurt
1 msk olja från tomaterna eller vitlöksklyftorna
1 tsk honung/sirap
salt, svartpeppar

Skär tomaterna i mindre bitar. Skiva oliverna och vitlökslyftorna. Blanda med sojayoghurten, ha i finhackad oregano och lite olja från tomaterna eller vitlöksklyforna. Blanda ihop och smaka av med honung/sirap, salt och svartpeppar.

Jag kan tänka mig att det blir väldigt gott att ha i en massa bönor av olika slag, och servera denna krämiga bönsallad till grillat. Det ska jag göra nästa gång vi grillar.

3 kommentarer:

Martina sa...

Vi bestämde oss för att käka hamburgare till middag inne på Goodstore. Väl hemma hittade vi din Hamburgerdressing och åt den med Nutanaburgarna. Vi tog mer oliver i. Hur smarrigt som helst! Tack för receptet!

Anonym sa...

Verkligen god dressing! Tack för receptet.

Vi körde alla ingredienser grovt i mixer vilket går mycket snabbare. Det blev lite rinnigt, kanske på grund av just den sojayogurt vi använde, men det parerade vi med en gnutta mjöl.

Wilma sa...

Låter jättegott! Men till hur många räcker receptet egentligen?