fredag 25 april 2008

Limecheesecake med hallonöverdrag

Förra helgens lördagsrestaurang på GH gick lysande. Tack för att ni kom! Vi hade tänkt köra en gång till innan sommaren, men vi har tyvärr inte möjlighet att göra det. 2 GHRÖNA RUM & KÖK återkommer dock förhoppningsvis i höst. En av efterrätterna som serverades var denna limecheesecake med hallonöverdrag.




Limecheesecake med hallonöverdrag 12 bitar
Botten
15 digestivekex
75 g mjölkfritt margarin

Fyllning
2 pkt tofuline cream cheese
1 dl havregrädde
1 dl gelesocker multi
rivet skal av 1 lime

Överdrag
250 g hallon
1 dl vatten
saften av 1 lime
2 dl gelesocker multi

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna limeskalet. Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Koka sedan upp hallon, limesaft och vatten och låt det småkoka några minuter. Sila sedan bort saften och släng kärnorna. Koka upp hallonsaften med gelesockret och låt det koka i en halv minut. Bred gelén över cheesecaken. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ser riktigt gott ut! Detta måste jag prova! :D

Anonym sa...

Den där såg ju helt underbar ut!
Jag ska för övrigt också jobba hemma i söderhamn i sommar, eller ja, bollnäs, men ändå hemma :)

Sophia sa...

Nu står kakan och stelnar i kylskåpet - ska bli mums!

Johanna sa...

Gjorde denna cheesecake häromdagen, men modifierade receptet lite: la till 2 tsk vaniljsocker och pressad lime i färskoströran, och använda sojamjölk till gelésockret istället för havregrädde.

Blev HELT SJUKT gott! Ingen "soja-smak" överhuvudtaget! Brukar annars ha ganska svårt för den här färskosten, tycker den smakar lite som lera, men i cheesecaken funkade den perfekt! :)