onsdag 30 december 2009

Nyårsmiddag

Imorgon blir det nyårsmiddag hemma hos oss. Detta är vad som serveras:


Filodegsstrut med rödkål, ärtskott och lingonchutney

Krämig blomkålssoppa

Mandelpotatispuré med grönpepparstekt tzay och rödvinssky med lingon
Blandade inlagda grönsaker

Kokospannacotta


Vad ska ni äta?

11 kommentarer:

Mart sa...

en knäcke med jordnötssmör och lingondricka på arbetet. Om jag hinner.

hannah sa...

Jag har lämnat över matplanerandet till övriga festdeltagare, men tror att det kan bli en Creme nignon (alltså grön ärtsoppa med grädde och bubbelvin, men det låter inte lika fancy), kanske något rödbetsinnehållande till varmrätt och något chokladstint efteråt, men som sagt har jag avsagt mig allt ansvar och istället lovat att tillverka en nyårsbål (bestående av glöggslattar, men säg inget till någon). Gott nytt!

Anna sa...

Mums, kokospannacotta lät riktigt gott! Jag längtar tills jag blir tillräckligt ambitiös för att bjuda hem folk på finmiddag. Lycka till och ha en trevlig kväll.
Kram syster

Elsa sa...

Vi ska äta tartletter med ost och tomatfyllning till förrätt, sen ska jag äta vinbladsrullader med färsfyllning, med rostade rotfrukter/potatis.
Pannacotta till efterrätt, jag övertalade min familj att inte använda gelatin. Med gelesocker blir det skitbra resultat och det går mycket snabbare att göra.

J sa...

Det blev:
Lingonmartini och snittar med färskost och konfiterade tomater.

Chili och vinägermarinerat veg. bacon på grönsallad.

Potatis- och kålrabbigratäng, seitanstek, tryffelskum och svartrotchips.

Äppelmuffins med vaniljglass och äppelchips.

Kaffe, konjak och tryffel.

h sa...

jag var lite seg på att sätta igång men det här blev det till slut:

Toast Skagen

-

Hasselbackspotatis med äppelchutney
Gratinerade bönkärvar rullade i fejkskinka (från veganbidraget)
Kai-yang-marinerade och stekta tofutrianglar
Grönsallad med rödbetor och rostade macadamianötter
Två sorters inlagd tofu som side-dish

-

Glassbomb deluxe med extra allt!

peppen sa...

Smörgåstårta. Recept kommer nu upp i min blogg!

peppen sa...

Ser gärna recept på blomkålssoppan, lät himla fint.

Anonym sa...

Hej!
Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

Aksel sa...

När kommer din kokbok, Sara? Jag kan hjälpa dig typsätta om du vill!

hc sa...

"veg vänliga" skivsläpp 09
Propaganhi – the supporting caste
Earth Crisis – to death
Promoe – kråksången
The (international) noise conspiracy – cross of my calling
Morrissey – years of refusal
AC4
AFI – Crash love
Forever young http://www.myspace.com/foreveryounghc
Samt åter utgivningen av
Final Exit – det egentliga Västerbotten http://www.youtube.com/watch?v=yX-AW2KPDFo

Nån dpm kommer på fler?