tisdag 29 april 2008

Valborgsmuffins med banan och choklad

Om du vill göra succé på Valborg, baka dessa muffins och bjud alla dina vänner!




Bananmuffins med choklad 8 stora muffins
50 g mjölkfritt margarin
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl kakao
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl sojamjölk
75 g mörk choklad
2 mogna bananer

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser förutom chokladen. Häll i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Hacka chokladen grovt och mosa bananerna, blanda i det i smeten. Rör om väl och häll sedan upp i åtta stora muffinsformar. Grädda i ca 20 minuter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Banan- och chokladmuffins gjorde vi i skolan med till påsk. Hade aldrig smakat det innan, men det var riktigt gott.

Love sa...

Superrecept, det blev riktigt bra och fluffig smet. Det fungerade bra att blanda ner lite hackade hasselnötter också. Tack!