Matiga pannkakor med aprikoschutney och paprikahummus
Matiga pannkakor med aprikoschutney och paprikahummus 2 portioner
1,5 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
0,5 dl sojamjöl
lite bakpulver
lite salt
2,5 dl sojamjölk
1 msk rapsolja
Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan ner mjölken. Låt stå och svälla i kylen medan du gör chutneyn och hummusen. Smält sedan lite mjölkfritt margarin i en stekpanna och stek pannkakorna någon minut per sida.
Aprikoschutney med rödlök och russin
½ rödlök
100 g torkade aprikoser
1 dl russin
0,75 dl råsocker
2 msk rödvinsvinäger
salt
nymalen svartpeppar
Skär löken i skivor och strimla aprikoserna. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ha i aprikosstrimlorna, russinen och strö över sockret. Låt sockret smälta och ha sedan i vinägern. Låt puttra på svag värme i ca 15 minuter och smaka sedan av med salt och svartpeppar. Överbliven chutney serveras med fördel till stekt tofu och ugnsrostade rotsaker.
Paprikahummus
3 dl kokta kikärter
1-2 vitlöksklyftor
2 msk oliv- eller sesamolja
0,5 dl tahini
en skvätt vatten
1 msk citronsaft
2 msk ajvar relish
½ röd paprika
spiskummin
salt, svartpeppar
Mixa kikärterna med vitlöken, oljan och vatten. Ha i pressad citron, tahini och ajvar relish. Skär paprikan i små bitar och blanda ner dem i hummusen. Smaksätt med spiskummin, salt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar