lördag 19 juli 2008

Skärgårdsdoktorns kantarellerJag var ute på Ön i början av veckan. Jag och mormor gick halva ön runt i jakt efter kantareller. Det fanns ett fåtal vid Dassviken, men det fanns desto fler borta hos Skärgårdsdoktorn. Han var som tur var inte hemma och jag hoppas han inte hade tittat alltför noga efter kantareller i närheten av hans stuga. Vi plockade nämligen fickorna fulla med hans kantareller. När vi åkte i land dagen därpå såg vi båten hans vid bryggan och vi hoppades att han inte hade planerat kantarellsås till maten...Pyttipanna med kantareller 1 stor portion
½ rödlök
lite mjölkfritt margarin
2 kokta potatisar
1 liten morot, gärna kokt
1 dl kidneybönor
två nävar kantareller
färsk timjan
salt, svartpeppar

Skär löken fint och fräs den mjuk i margarinet. Tärna potatisarna och moroten fint och låt det fräsa med löken. Ha i kidneybönorna och låt allt fräsa ett tag. Smaka av med färsk timjan, salt och nymalen svartpeppar. Stek kantarellerna för sig i rikligt med margarin (så de blir riktigt knapriga och goda) och blanda dem med pytten. Servera gärna med rödbetor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har kollat igenom hela din blogg nu, den är så galet bra! Tack för den!!

Sara Rudenmo sa...

Tack så mycket! :)

Anonym sa...

Hej sara!

Du verkar ju ha dina rötter samt koll på Hälsingland. Har du fler tips, än de du bloggat om, till en veganstackare med noll koll snart roadtrippande genom detta landskap?!

Är tacksam för alla tips: restauranger, fik, vandrarhem, badplatser....

Tack!
Jessica